Dzikie warsztaty

Wczytuję mapę...

Data i godzina
25.06.2016
10:00 - 18:00

Lokalizacja
Staw Otwarty

Kategorie


Zapraszamy na dziki dzień w Stawie Otwartym!

W planach:
– Spacer botaniczny: rozpoznawanie roślin, praca z kluczem botanicznym + wiadomości na temat anatomii i morfologii roślin przydatne w oznaczaniu.
– Zbiór roślin na zielnik, zasady zakładania i robienia zielników, nazewnictwo łacińskie.
– Sposoby utrwalania i suszenia roślin (do zielnika, do dekoracji, do celów kulinarnych, kosmetycznych i leczniczych).
– Zbiór dzikich roślin jadalnych na brunch i fermentację.
– Brunch chwastowy: dzikie sałaty, lemoniady, pesto, chwastne kanapki, chwastne wypieki.
– Wstęp do dzikiej fermentacji: kwasy, kiszonki, kombucze – każdy zabierze do domu słoik pełen pyszności 🙂

Każdy uczestnik dostanie zestaw kultur startowych do rozpoczęcia własnej przygody z fermentacją.

Cena warsztatu to 250 zł/osoba.
Warszaty potrwają ok. 6 godz.
Liczba miejsc jest ograniczona.

Zgłoszenia przyjmujemy mailowo pod adresem: meadladykm@gmail.com

Przy zapisie obowiązuje bezzwrotna zaliczka w wysokości 120 zł. Jeśli warsztaty nie odbędą się z naszej winy, bezzwłocznie przelejemy ją wam z powrotem na konto.

13315528_1240992789246047_9039786744800893807_n

 

Rezerwacje

Bookings are closed for this event.