Fermentacje indyjskie

Mapa niedostępna

Data i godzina
28.03.2019
18:00 - 20:30

Lokalizacja
Pracownia Cztery Razy Trzy

Kategorie


Lubicie kuchnię indyjską i jesteście zainteresowani fermentacją? Oto warsztat dla Was!

Moc przypraw, aromatów i kulinarna podróż przez cały kraj – oto, co czeka Was już 28 marca!

Podczas warsztatu nauczymy Was…

*jak zrobić aromatyczną i ostrą kiszonkę warzywną w indyjskim stylu
*jak przygotować fermentowane lassi na słodko i na słono
*jak zrobić kwaśne idli
*jak przyrządzić fermentowaną tradycyjną owsiankę w indyjskim stylu (koozhu)
*jak zrobić kanji
*jak przygotować fermentowany sos z zielonych papryczek i tamaryndowca

I wiele więcej!

W czasie zajęć przygotujemy tez kilka fermentowanych potraw do degustacji i oczywiście jak zawsze wyniesiecie do domu całkiem spory zapas kolorowych słoików! 🙂

Cena: 165 zł/osoba*
*Przy wpłacie pełnej kwoty do 28 lutego 2019 roku obowiązuje cena 150 zł.
Warunkiem udziału w warsztacie jest zgłoszenie mailowe (meadladykm@gmail.com) i wpłata zadatku (w wysokości 50% wartości warsztatu).*
Zgłoszenie można wycofać do 72 godz. przed warsztatem – w innym przypadku zadatek przepada.
Jeśli wydarzenie nie odbędzie się z naszej winy, wpłatę bezzwłocznie przelewamy z powrotem na konto.