Mead Ladies w Krakowie. Fermenty: kultury startowe

Mapa niedostępna

Data i godzina
04.03.2017
10:00 - 13:00

Lokalizacja
Nowa Psychologia

Kategorie


Tym razem nasze kultury startowe zabieramy do Krakowa 🙂

Podczas warsztatu porozmawiamy m.in….

O matce wszystkich matek 😉 Czym jest Mycoderma aceti, jak się nią dobrze zajmować i jak zrobić ocet ryżowy z jej pomocą.
O ziarnach kefirowych. Nastawimy kefiry i pokażemy, jak zrobić labneh.
O ziarnach kefiru wodnego. Nastawimy kefir ziołowy i opowiemy, jak zrobić gazowaną lemoniadę.
O kombuczy. Nastawimy kombuczę rumiankową i ziołową. Pokażemy też, jak zrobić kombuczowe musztardę i keczup.
O tempehu. Nie tylko nastawimy tempeh, ale też opowiemy co nieco o fermentacji za pomocą pleśni.

Obiecujemy dużo eksperymentów, mnóstwo smakowania i jak zwykle – wybuchających butelek 😉 (bez obaw – to kontrolowany performance 😉

To jak? Będziecie z nami?
Zgłoszenia: meadladykm@gmail.com
Koszt
120 zł/osoba (przy zapisie obowiązuje wpłata zaliczki w wysokości 60 zł; zaliczka jest bezzwrotna – jeśli warsztaty nie odbędą się z naszej winy, bezzwłocznie przelejemy ją Wam z powrotem na konto). Na cały blok fermentacyjny obowiązuję 10% zniżka.
Drogi Krakowie, przepraszamy, że jest ciut drożej niż w Warszawie, ale musimy dojechać 😉
Liczba miejsc ograniczona! O zapisie decyduje wpłata zaliczki na konto.
Warsztaty odbywają się przy przynajmniej 5 osobach chętnych.
Czas trwania
2-3 godz.