Data i godzina
04.03.2017
14:00 - 17:00
Lokalizacja
Nowa Psychologia
Kategorie
Przetwory probiotyczne są nie tylko bardzo zdrowe, świetnie wpływają na naszą odporność, ale są też supersmaczne.
Dlatego zapraszamy was do odkrycia tajników laktofermentacji.
W trakcie warsztatów nauczycie się między innymi, jak zrobić probiotyczny ostry sos. Dowiecie się, jak dodać charakteru zwykłej kiszonej kapuście za sprawą sezonowych surowców i przede wszystkim, jak zrobić ją najlepiej oraz co nietypowego z niej wyczarować.
A skoro o kapuście mowa – przygotujemy też kimchi z dzikim sezonowym akcentem. Będzie sporo teorii i nowych wiadomości, masa smaków i aromatów oraz mnóstwo dobrej zabawy i jedzenia. Zabierzecie też do domu to, co przygotujecie w trakcie warsztatów.
W czasie warsztatu nastawimy:
kimchi z chili i dziką różą
fermentowany sos gruszkowo-sosnowy
kwas buraczany z korzeniami
kiszoną kapustę z dzikimi owocami
ostry sos śliwkowy
Cena: 120 zł/osoba
Na cały blok fermentacyjny obowiązuję 10% zniżka.
PS Prosimy o zabranie 6 średniej wielkości lub małych (nie mini!) słoików.
Liczba miejsc jest ograniczona. Na warsztaty obowiązują zapisy. Prosimy o maila ze zgłoszeniem na adres: meadladykm@gmail.com
Będziemy wdzięczne za zostawienie nam do siebie kontaktu telefonicznego.
Przy zapisie na warsztat obowiązuje bezzwrotna zaliczka w wysokości 60 zł. Jeśli warsztaty nie odbędą się z naszej winy, bezzwłocznie przelejemy ją z powrotem na konto niedoszłego warsztatowicza.
Warsztaty odbywają się przy przynajmniej 5 osobach chętnych.