Z fermentacją dookoła świata

Mapa niedostępna

Data i godzina
25.09.2016
11:00 - 17:00

Lokalizacja
Staw Otwarty

Kategorie


Zapraszamy was na wspaniałą całodzienną podróż z fermentacją dookoła świata!
Co wybierasz?
Meksykańskie aromatyczne tepache i horchatę?
Ostrą, indyjską, kiszoną okrę i raity?
Arabski, fermentowany hummus i salgham?
Azjatycki ,domowy tempeh i kimchi?
A może filipińskie warzywa lub afrykańskie pap?
Wszystko oczywiście z dodatkiem dzikich roślin jadalnych!

Mamy dobrą wiadość! Nie musisz wybierać! Razem wyruszymy w kulinarno-fermentacyjną wycieczkę po tych wszystkich miejscach:)
Najpierw opowiemy wam wszystko o samej fermentacji i uzbroimy w kultury startowe oraz sporą dawkę teorii.
Potem razem rozsmakujemy się w fermentowanych specjałach i wybierzemy na spacer w poszukiwaniu dzikich dodatków, żeby na koniec własnoręcznie zrobić i zabrać do domu słoje pełne oryginalnych wspaniałości.

Cena warsztatu to 180 zł/osoba przy wpłacie na konto do 15 września, po tym terminie 200zł/osoba
Warsztaty potrwają około 6 godzin.
Liczba miejsc ograniczona.
Zgłoszenia przyjmujemy mailowo pod adresem: meadladykm@gmail.com
Przy zapisie obowiązuje bezzwrotna zaliczka w wysokości 100 zł. Jeśli warsztaty nie odbędą się z naszej winy, bezzwłocznie przelejemy ją wam z powrotem na konto.